Skip to main content

Pitali smo našu Saru kako je ona otkrila pilates. Ovo je njena priča……

Moje ime je Sara. Rođena sam 1991. godine u Rijeci.
Svoju strast prema umjetnosti pokreta osjetila sam kada sam se kao tinejđerica počela baviti plesom koji je bio i ostao moja velika strast.

Nažalost 2013. godine ozlijedila sam donji dio leđa. Bila sam pogođena fizički i emocionalno. Pomisao na prestanak plesanja i fizička nelagoda u tijelu ishodila su neracionalnim strahovima kako nikada više neću moći osjećati i vratiti nekadašnju lakoću pokreta. Taj događaj je bio u vrijeme kad sam radila kao turistički animator. Svakodnevna aktivnost uključivala bi tjelovježbu i plesne programe. Nažalost bila sam prisiljena prestati s radom te krenuti s mirovanjem i rehabilitacijom.

Emocionalno iscrpljena i nezadovoljna, osjetila sam potrebu za suštinskom promjenom. Odlučila sam otići na godinu dana u London živjeti kod engleske obitelji kao ‘au pair’ i proživjeti neka nova iskustva.
Potpuno slučajno, iako danas vjerujem da slučajnosti ne postoje, živjela sam kod žene koja je pilates intruktorica i predavačica na jednoj od najcjenjenijih pilates akademija u svijetu (danas moja draga prijateljica i mentorica Emily Odoire, BASI Faculty). Tada nisam bila pretjerano impresionirana time jer sam kao i puno ljudi na spomen pilatesa pomalo kolutala očima jer je za mene pilates bio ‘ono neko dosadno istezanje na podu i lopti’. Nakon što je čula moje ‘žalopojke’ o ozljedi i ‘jadna ja’ način razmišljanja ponudila mi je pomoći pilatesom tvrdeći da je između ostalog savršen za ozljede.
Uvela me u svoj studio gdje sam prvi put ugledala te velike pilates sprave za koje nisam znala ni da postoje. Unatoč pomalo zastrašujućem izgledu bila sam vrlo zainteresirana. Objasnila mi je da u puno slučajeva pilates onakav kakvog ja poznajem i kakav postoji u fitness centrima kao grupna tjelovježba je dosta izmijenjen i ponekad čak i nema poveznica s pilates repertoarom Josepha Pilatesa.

Krenule smo sa individualnim programom.
Nisam mogla sakriti svoje oduševljenje koliko mi je bilo zanimljivo i koliko je pilates zapravo raznovrstan, detaljan i koliko bih se mentalno i energetski puno bolje osjećala nakon treninga.
Nakon godine dana prakticiranja pilatesa osjećala sam se u svakom pogledu neusporedivo bolje i redovitim nastavkom vježbanja bol u mojim leđima je nestala. Uvidom u moj potencijal i novorođeno oduševljenje te interes za pilates Emily je predložila da se upišem se u BASI Pilates akademiju i sama postanem instruktor.
Ponesena pozitivnim osjećajima poželjela sam posjedovati studio gdje na isti način mogu pomoći ljudima kao i moja mentorica meni. Odlučila sam se izložiti riziku i uložiti u edukaciju.
Neizmjerno sam joj zahvalna na ogromnom znanju koje je mi je nesebično dijelila tijekom razdoblja edukacije. Imala sam tu privilegiju svaki dan prisustvovati njenom radu s klijentima sa raznovrsnim tegobama, ozljedama ali i vrlo fit, sposobnim klijentima koji žele dovesti svoj fitness na višu razinu.
Nakon povratka iz Londona sa svojim CTTC certifikatom u rukama s uzbuđenjem sam iščekivala dostavu svojih pilates sprava i pripremala svoj studio za početak rada. Sada, 2 godine nakon povratka, mogu reći kako me osjećaj nije prevario te da je postanak dio BASI Pilates obitelji bila apsolutno najbolja odluka koju sam ikada donijela.

Uživam raditi sa svojim klijentima i promatrati njihove svakodnevne transformacije; fizičke, mentalne i emocionalne. Zaista vidim veliku vrijednost u ovakvoj vrsti vježbanja i pristupa te se nadam da ćete ju prepoznati i Vi. Vidimo se u Reform Studiju u Rijeci!

Saru možete pratiti i na društvenim mrežama:

Instagram: @saralovespilates

Facebook: Reform studio